Κωνσταντίνος Γρίβας

Dr, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Από την εκπομπή «Focus στη 1» με τον Στέφανο Δαμιανίδη στον ραδιοσταθμό Focus FM 103,6 της Θεσσαλονίκης, της 24-7-2020.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας αναφερόμενος στην μετατροπή χρήσεως της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, μεταξύ άλλων δήλωσε:

– «Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, την Ορθοδοξία, την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα».

– «Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

– «Αυτή η βδελυρή ενέργεια που γίνεται σήμερα στην Αγία Σοφία αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επεκτατικής γεωστρατηγικής της Τουρκίας, είναι πακέτο με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στο Αιγαίο».

– «Με την κίνησή της αυτή η Τουρκία, διακηρύσσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο πυρήνας της γεωπολιτικής της ταυτότητας είναι η κατάκτηση και η ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

– «Οι Τούρκοι το ένα που έχουν, το κάνουν δέκα ή εκατό επικοινωνιακά, και προβάλλουν μία εικόνα υπερδύναμης που είναι “φούσκα”. Εμείς, το ένα που έχουμε επικοινωνιακά το κάνουμε μισό και προβάλλουμε μια εικόνα αδυναμίας που δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο».

– «Δυστυχώς, ένα κομμάτι διαμορφωτών γνώμης εντός της Ελλάδας, που λειτουργούν ως η εμπροσθοφυλακή της τουρκικής πολεμικής μηχανής, έχουν καλλιεργήσει την εικόνα ότι εμείς είμαστε κατά κάποιο τρόπο η Μάλτα και πρέπει να πολεμήσουμε τις ΗΠΑ, εάν έρθει η κακιά η ώρα».

– «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, βάσει επίσημων αριθμών, υπάρχουν ποιοτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε κάποια κρίσιμα οπλικά συστήματα και ισορροπία στα οπλικά συστήματα και ποσοτικά».

________________________

Το ΕΛΙΓΕΑ προάγει την ελευθερία της λόγου και δημοσιεύει μόνο ενυπόγραφα και αυτούσια τα κείμενα των συνεργαζόμενων με τις σελίδες του χωρίς καμία παρέμβαση. Ωσαύτως δημοσιεύει τους Συνδέσμους εργασιών τους από άλλα Μέσα ή και Συνδέσμους άλλων Μέσων. Προϋπόθεση κάθε δημοσίευσης είναι οι συγγραφείς να τηρούν απαρεγκλίτως στα δημοσιεύματά τους την Εθνική και Διεθνή νομοθεσία.

Το ΕΛΙΓΕΑ δεν ασπάζεται προσωπικές κρίσεις και απόψεις, που τυχόν παραβιάζουν τους νόμους ή βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα στοιχεία και δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτές.

Το ΕΛΙΓΕΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναδημοσίευση των κειμένων του υπό τον όρο να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ οι δύο πρώτες παράγραφοι μαζί με τον ενεργό σύνδεσμό (link) του: eligea.gr/κλπ…, ώστε η ανάγνωση να συνεχίζεται στην ιστοσελίδα μας.