Ιωάννης Θ. Μάζης
Καθηγητής, Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ο Γιάννης Μάζης σε συνταρακτικές καταγγελίες για όσα μας ετοιμάζουν πριν τις 24 Σεπτεμβρίου:
Ως χώρα οδηγούμεθα, συρόμεθα σε εθνοκτόνες λύσεις.
Οι κυβερνώντες δεν έχουν δικαίωμα να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες για το Έθνος, την κυριαρχία της Ελλάδος, για την επιβίωσή της, τελικά.
Η μη αγορά των φρεγατών Belhara, κατόπιν πιέσεων ΗΠΑ – Γερμανίας είναι το λιγότερο. Αφού πέτυχαν τους στόχους τους με τις φρεγάτες, τώρα πιέζουν και για μη υπογραφή στρατιωτικής συμμαχίας με τη Γαλλία.
Ο Ερντογάν ετοιμάζει άμεσα, μέχρι τις 24/9/2020, ναυτικό αποκλεισμό Καστελορίζου, με παράλληλη θεατρική ομιλία του στον ΟΗΕ, όπου θα παρουσιάσει την Τουρκία ότι έχει δίκιο παντού και σε όλα.
Οι «σύμμαχοί» μας, μας οδηγούν προς διχοτόμηση της Κύπρου μέσω ύπουλων, όπως τις στήνουν, «συνομιλιών».
________________________
Το ΕΛΙΓΕΑ προάγει την ελευθερία του λόγου και αναρτά μόνο ενυπόγραφα και αυτούσια τα κείμενα και κάθε άλλης μορφής ηλεκτρονικό υλικό των συνεργαζομένων με τις σελίδες του, άνευ παρεμβάσεων. Ωσαύτως αναρτά τους Συνδέσμους εργασιών τους από άλλα Μέσα (media) ή και Συνδέσμους (links) άλλων Μέσων. Προϋπόθεση δεσμεύουσα τους συγγραφείς των αποστελλομένων κειμένων, είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής Εθνικής και Διεθνούς νομοθεσίας περί Τύπου, από πλευράς των.
Το ΕΛΙΓΕΑ δεν ασπάζεται προσωπικές κρίσεις και απόψεις, που τυχόν παραβιάζουν τους νόμους ή βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα στοιχεία και ουδεμία ευθύνη φέρει γι’ αυτές.
Το ΕΛΙΓΕΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναδημοσίευση των κειμένων του υπό τον όρο να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ οι δύο πρώτες παράγραφοι μαζί με τον ενεργό σύνδεσμό (link) του: eligea.gr/κλπ…, ώστε η ανάγνωση να συνεχίζεται στην ιστοσελίδα μας.