Ιωάννης Θ. Μάζης

Καθηγητής, Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Ο Ερντογάν αν ήθελε πόλεμο θα μας είχε επιτεθεί. Με τις απειλές προσποιείται ότι θα πάει για πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα στέλνει μήνυμα τις ΗΠΑ και τη Γερμανία για να πιέσουν την Ελλάδα, γιατί και ο ίδιος φοβάται τον πόλεμο και θέλει να αποκομίσει κέρδη χωρίς ούτε μία ντουφεκιά. Αυτό θα το κάνει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Οι κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν είναι πομφόλυγες. Το δημοσίευμα της Die Welt ήταν για τρομοκράτηση της Ελλάδος. Η δήλωση Στόλτενμπεργκ ήταν πάλι για πίεση της Ελλάδος και ορθώς αντέδρασε το ελληνικό ΥΠΕΞ. Όμως αυτοί δεν έχουν υπολογίσει σωστά τον συντελεστή Γαλλία που δεν θα κάνει πίσω.

Από την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, της 6-9-2020. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί από 05.30 έως 10.00.

_____________________

Το ΕΛΙΓΕΑ προάγει την ελευθερία του λόγου και αναρτά μόνο ενυπόγραφα και αυτούσια τα κείμενα και κάθε άλλης μορφής ηλεκτρονικό υλικό των συνεργαζομένων με τις σελίδες του, άνευ παρεμβάσεων. Ωσαύτως αναρτά τους Συνδέσμους εργασιών τους από άλλα Μέσα (media) ή και Συνδέσμους (links) άλλων Μέσων. Προϋπόθεση δεσμεύουσα τους συγγραφείς των αποστελλομένων κειμένων, είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής Εθνικής και Διεθνούς νομοθεσίας περί Τύπου, από πλευράς των.

Το ΕΛΙΓΕΑ δεν ασπάζεται προσωπικές κρίσεις και απόψεις, που τυχόν παραβιάζουν τους νόμους ή βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα στοιχεία και ουδεμία ευθύνη φέρει γι’ αυτές.

Το ΕΛΙΓΕΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναδημοσίευση των κειμένων του υπό τον όρο να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ οι δύο πρώτες παράγραφοι μαζί με τον ενεργό σύνδεσμό (link) του: eligea.gr/κλπ…, ώστε η ανάγνωση να συνεχίζεται στην ιστοσελίδα μας.