Περικλής Νεάρχου

Πρέσβυς ε.τ.

Ο Πρέσβυς ε.τ. Περικλής Νεάρχου μεταξύ άλλων αναφέρει:

Αδιανόητη η αποστρατιωτικοποίηση νήσων.

Στη συμφωνία της Λωζάνης για τις μειονότητες στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει και μια σχέση ποσοτική. Η αβελτηρία της Ελλάδος επέτρεψε τη σημερινή κατάσταση (εκδίωξη Ελλήνων).

Μετέωρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο μετά την συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Ο Τσαβούσογλου δεν μαίνεται τυχαίως για τον χάρτη της Σεβίλλης, που είναι ο χάρτης της ΑΟΖ της ΕΕ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με ανησυχεί η μη υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συμμαχίας με την Γαλλία.

Θα έχουμε άλλη δύναμη όταν η Τουρκία ξέρει ότι ενάντια στη συμμαχία Ελλάδος Γαλλίας οι απειλές είναι κούφιες.

Με φοβίζει η προσπάθεια συνδυασμού του διαλόγου με δήθεν επίλυση του Κυπριακού. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ο ενδοτισμός του ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με ένα σχέδιο χειρότερο και από το Ανάν θα θέσει την Κύπρο κάτω από τον γεωπολιτικό έλεγχο της Τουρκίας. Να μην υποδύονται ότι δεν βλέπουν.

Προσοχή στη μετανάστευση. Οι Τούρκοι τη στηρίζουν για αλλαγή της δημογραφίας με αλλοίωση της σύνθεσης πληθυσμού.

________________________

Το ΕΛΙΓΕΑ προάγει την ελευθερία της λόγου και δημοσιεύει μόνο ενυπόγραφα και αυτούσια τα κείμενα των συνεργαζόμενων με τις σελίδες του χωρίς καμία παρέμβαση. Ωσαύτως δημοσιεύει τους Συνδέσμους εργασιών τους από άλλα Μέσα ή και Συνδέσμους άλλων Μέσων. Προϋπόθεση κάθε δημοσίευσης είναι οι συγγραφείς να τηρούν απαρεγκλίτως στα δημοσιεύματά τους την Εθνική και Διεθνή νομοθεσία.

Το ΕΛΙΓΕΑ δεν ασπάζεται προσωπικές κρίσεις και απόψεις, που τυχόν παραβιάζουν τους νόμους ή βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα στοιχεία και δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτές.

Το ΕΛΙΓΕΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναδημοσίευση των κειμένων του υπό τον όρο να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ οι δύο πρώτες παράγραφοι μαζί με τον ενεργό σύνδεσμό (link) του: eligea.gr/κλπ…, ώστε η ανάγνωση να συνεχίζεται στην ιστοσελίδα μας.