Στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Γρίβας, αναπληρωτής καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου μίλησε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις και για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία.

«Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο κύριος Γρίβας και τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει μια ξεκάθαρη στάση τόσο απέναντι στην Τουρκία όσο και απέναντι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, ότι δηλαδή, «αν παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή θα υπάρξει στρατιωτική αντιπαράθεση από πλευράς Ελλάδας, μόνο έτσι θα φρενάρει ο τουρκικός ιμπεριαλισμός».

Σύμφωνα με τον κύριο Γρίβα, «η Τουρκία τεστάρει αυτή τη στιγμή τις ελληνικές αντιδράσεις» και εκτιμά πως «αν δει συμβιβαστική διάθεση από την ελληνική πλευρά, τότε θα προχωρήσει σε ενέργειες αμφισβήτησης της ελληνικής υπόστασης». Τέλος, επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όσον αφορά το ελληνοτουρκικό και πως πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή.

________________________

Το ΕΛΙΓΕΑ προάγει την ελευθερία της Λόγου και δημοσιεύει αυτούσια τα κείμενα των συνεργαζόμενων με τις σελίδες του χωρίς καμία παρέμβαση. Προϋπόθεση κάθε δημοσίευσης είναι οι συγγραφείς να τηρούν απαρεγκλίτως στα κείμενά τους την Εθνική και Διεθνή νομοθεσία.

Το ΕΛΙΓΕΑ δεν ασπάζεται προσωπικές κρίσεις και απόψεις, που τυχόν παραβιάζουν τους νόμους ή βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα στοιχεία και δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτές.

Το ΕΛΙΓΕΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναδημοσίευση των κειμένων του υπό τον όρο να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ οι δύο πρώτες παράγραφοι μαζί με τον ενεργό σύνδεσμό (link) του: eligea.gr/κλπ…, ώστε η ανάγνωση να συνεχίζεται στην ιστοσελίδα μας.