Τα αποτελέσματα της υποχωρητικής πολιτική Ελλάδος – Κύπρου έφεραν ήττες σε Αιγαίο και κυπριακές θάλασσες

Εκπομπή στο ALERT -TV, “Αυτή είναι η λύση”, με τον Βαγγέλη Φανίδη. Προσκεκλημένοι:

Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής, Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών.

Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Σμ/ρχος ε.α., Μηχανολόγος Μηχανικός

Στέφανος Δαμιανίδης, Δημοσιογράφος

Θέματα που αναπτύσσονται:

Το μέγιστο εθνικό ζήτημα της καλλιεργούμενης συστηματικής υποχωρητικότητας του ελληνισμού με τις Μυστικές Συνομιλίες συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και της Τουρκίας, Ιούλιος 2020, με εντολή Μητσοτάκη και υπό την αιγίδα της Μέρκελ. Μυστικές συνομιλίες έγιναν στις “Διερευνητικές”, στα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, όπως και μεταξύ Δένδια – Τσαβούσογλου και Μητσοτάκη – Ερντογάν. Η προκύψασα εθνική ζημία είναι πλέον ανυπολόγιστη, γιατί η Τουρκία δημοσιοποίησε επισήμως όρους της στον ΟΗΕ, για αρπαγή του μισού Αιγαίου, αφοπλισμό ελληνικών νησιών, μηδενική ΑΟΖ σε Καστελόριζο και Ρόδο, και αφαίρεση από την Κύπρο του 85% της νομίμως ανακηρυγμένης ΑΟΖ της νήσου. Επιπροσθέτως η Τουρκία ουσιαστικά ανακήρυξε “δύο κράτη” στην Κύπρο και επεξέτεινε τα τετελεσμένα στα Βαρώσια.

Επιπτώσεις για τον ελληνισμό μετά τον Αττίλα ΙΙΙ στις θάλασσες της Κύπρου και τον Αττίλα ΙV στην Αμμόχωστο.

Η συνεχώς υποχωρητική ελληνική και κυπριακή πολιτική δημιουργεί τετελεσμένα ενδοτισμού.

Η αδυναμία της Δύσης και της ΕΕ να βοηθήσει αποτελεσματικά την Κύπρο.

Η Κύπρος οφείλει άμεσα να υποβάλλει στη Γαλλία ολοκληρωμένη πρόταση για πλήρεις πολυδύναμες βάσεις στο έδαφός της.

Ο διαχρονικά εχθρικός ρόλος της Αγγλίας στο Κυπριακό και η σταθερή υποστήριξη της στην Τουρκία.

Οι ευθύνες των κυπριακών κυβερνήσεων στον μη εξοπλισμό του νησιού μετά το 1974.

Η ανάγκη για Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με την Γαλλία, ο ρόλος των γαλλικών αεροπλάνων Rafale και οι φρεγάτες Belharra.

Το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος Κύπρου.

________________________

Το ΕΛΙΓΕΑ προάγει την ελευθερία του λόγου και αναρτά μόνο ενυπόγραφα και αυτούσια τα κείμενα και κάθε άλλης μορφής ηλεκτρονικό υλικό των συνεργαζομένων με τις σελίδες του, άνευ παρεμβάσεων. Ωσαύτως αναρτά τους Συνδέσμους εργασιών τους από άλλα Μέσα (media) ή και Συνδέσμους (links) άλλων Μέσων. Προϋπόθεση δεσμεύουσα τους συγγραφείς των αποστελλομένων κειμένων, είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής Εθνικής και Διεθνούς νομοθεσίας περί Τύπου, από πλευράς των.

Το ΕΛΙΓΕΑ δεν ασπάζεται προσωπικές κρίσεις και απόψεις, που τυχόν παραβιάζουν τους νόμους ή βασίζονται σε μη αποδεικνυόμενα στοιχεία και ουδεμία ευθύνη φέρει γι’ αυτές.

Το ΕΛΙΓΕΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ την αναδημοσίευση των κειμένων του υπό τον όρο να δημοσιεύονται ΜΟΝΟ οι δύο πρώτες παράγραφοι μαζί με τον ενεργό σύνδεσμό (link) του: eligea.gr/κλπ…, ώστε η ανάγνωση να συνεχίζεται στην ιστοσελίδα μας.